"Saya Memang Tidak Kongsi Kehidupan Peribadi Di Media Sosial" - Farawahida
Farawahida menyangkal dakwaan sesetengah pihak yang mengatakan dia dan suaminya, Abdul Shukor kini sudah tidak bersama lagi.

"Sebelum ini timbul gosip saya berpisah dengan suami pada awal tahun. Mungkin sebab ada orang rajin yang melihat Instagram saya tak ada gambar suami.

"Masa saya bercinta dulu pun memang tidak berkongsi di media sosial. Saya dah empat tahun mendirikan rumahtangga dan Alhamdulillah masih lagi bahagia.

"Sebab ini adalah kehidupan peribadi saya dan sedar walaupun saya selebriti tapi ada perkara yang tidak perlu dikongsikan," kata Farawahida.

Kata Farawahida, suaminya yang merupakan ahli perniagaan juga menyedari gosip tersebut namun memahami asam garam dalam kerjayanya sebagai seorang penyanyi.

"Sebelum kami berkahwin lagi dah bincang perkara ini. Dia kena faham karier seni saya dan begitu juga saya kena tahu kerjanya sebagai ahli perniagaan.

"Dia tahu pasal gosip kami berpisah tapi hanya mampu gelak sahaja. Sebab perkara tersebut tidak benar," ujarnya.

Farahwahida dan Abdul Shukur Mohd Zain diijabkabulkan di Sentosa Villa Resort, Taiping, Perak pada 16 Disember 2013.

Dalam perkembangan karier nyanyian pula, buat kali pertama Farawahida bergandingan dengan penyanyi Datin Alyah menerusi lagu Mengapa Harus AKu yang sudah dilancarkan pada Selasa lalu.

"Lagu ini merupakan gandingan pertama saya dan Datin Alyah. Saya teruja apabila dapat tawaran untuk bekerjasama dengannya.

"Alyah adalah salah seorang penyanyi yang mempunyai suara dan vokal yang hebat. Bila dapat berduet ini adalah satu peluang buat saya," kata Farawahida.

Bagaimanapun, Farawahida memberitahu dia terima tawaran tersebut bukanlah kerana mahu menumpang populariti isteri kepada Datuk Ramli MS berkenaan.

"Tidak ada istilah menumpang populariti Alyah. Saya terima pun sebab lagu tersebut menarik dan cabaran baru.

"Jarang kita dapat lihat dua penyanyi wanita bergabung dalam satu lagu. Jadi, ia satu pengalaman yang berbeza buat saya," katanya. - Apakes

"Saya Memang Tidak Kongsi Kehidupan Peribadi Di Media Sosial" - Farawahida "Saya Memang Tidak Kongsi Kehidupan Peribadi Di Media Sosial" - Farawahida Reviewed by Lina Slayer on 14:01:00 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.