5 Sebab Kenapa Korang Kena Menginap Di The Waterway Villa, Bentong!

5 Sebab Kenapa Korang Kena Menginap Di The Waterway Villa, Bentong! Untuk yang suka hotel yang berkonsepkan mewah Klassik, korang boleh la menginap di sini okay. Nama pon dah grand kan..Apatah lagi dalam hotel tuh!

BACA: 5 Tempat Yang Perlu Dilawati Korang Di Malaysia

Kenapa Kena Menginap Di The Waterway Villa, Bentong!

Cantik sangat korang…and yang penting hotel ni berpatutan okay…Untuk pengetahuan korang, The Watery Villa ni terletak di tengah-tengah hutan tropika yang damai dan tenang di Bukit Tinggi Pahang.

For your information la kann, hotel ni berfungsi sebagai salah satu tempat percutian yang hebat di mana kita dapat lari dari kesibukan di Bandar dengan menikmati keindahan alam semula jadi yang terdapat di sekitar Villa ni..

The Waterway Villa

Kalau korang stay kat sini, Min pasti korang akan dapat pengalaman yang paling berharga sebab kat sini korang boleh membuat pelbagai aktiviti rekreasi dan dapat bersiar-siar menghirup udara yang segar di samping menikmati pemandangan yang indah..Wahhh!! Seronoknya ka korang?

Terdapat lima pilihan Villa yang boleh korang pilih antaranya ialah:

5 Sebab

1. Bali Villa

5 sebab

Vila terbesar di The Waterway Villa, Bali Villa adalah berkonsepkan Bali dengan pelbagai keunikan tersendiri.

Penginapan korang juga disertakan dengan minum petang, makan malam dan sarapan disini.

Reka Bentuk Bilik

– 3 bilik tidur 140sqm villa
– 3 katil raja (1 katil di setiap bilik)
– Termasuk Teh Petang, Makan Malam & Sarapan Pagi
– Min. penghunian: 6 tetamu
– Maks. penghunian: 12 tetamu
– Tilam tambahan disediakan untuk tetamu tambahan
– Bayaran tambahan untuk setiap tetamu tambahan – selepas 6 tetamu: RM150 setiap malam (dewasa) / – RM75 semalam (kanak-kanak berumur 11 tahun ke bawah)

2. Glass Villa

Yang terletak di tepi bukit serta mempunyai pemandangan yang indah. Korang boleh bersantai dengan keluarga dalam suite yang boleh memuatkan sehingga 6 orang tetamu.

Penginapan korang disertakan dengan minum petang, makan malam dan sarapan pagi.

 

Reka Bentuk Bilik

– Suite 55sqm dengan 2 katil queen
– Termasuk Teh Petang, Makan Malam & Sarapan Pagi
– Min. penghunian: 4 tetamu
– Maks. penghunian: 6 tetamu
– Tilam tambahan disediakan untuk tetamu tambahan
– Bayaran tambahan untuk setiap tetamu tambahan – selepas 4 tetamu: RM150 setiap malam (dewasa) / – RM75 setiap malam (kanak-kanak berumur 11 tahun ke bawah)

3. Bamboo Villa

Yang diperbuat daripada buluh dan kayu yang berkualiti dan direka mengikut konsep tradisional Bali.

Terletak di kaki bukit, vila 1-bilik tidur sempurna untuk percutian yang tenang, romantis atau peluang untuk meluangkan masa dengan orang tersayang.

Penginapan korang disertakan dengan minum petang, makan malam dan sarapan pagi.

Reka Bentuk Bilik

– 1 bilik tidur 29sqm villa dengan 1 katil raja
– Termasuk Teh Petang, Makan Malam & Sarapan Pagi
– Min. penghunian: 2 tetamu
– Maks. penghunian: 4 tetamu
– Tilam tambahan disediakan untuk tetamu tambahan
– Bayaran tambahan untuk setiap tetamu tambahan – selepas 2 tetamu: RM150 semalam (dewasa) / RM75 – semalam (kanak-kanak berumur 11 tahun ke bawah)

4. The Hill Villa

Yang boleh menampung sehingga 6 orang tetamu dikelilingi oleh alam semulajadi yang tenang.

Penginapan korang juga disertakan dengan minum petang, makan malam dan sarapan pagi.

Reka Bentuk Bilik

– 1 bilik tidur 53sqm villa dengan 2 katil queen
– Termasuk Teh Petang, Makan Malam & Sarapan Pagi
– Min. penghunian: 4 tetamu
– Maks. penghunian: 6 tetamu
– Tilam tambahan disediakan untuk tetamu tambahan
– Bayaran tambahan untuk setiap tetamu tambahan – selepas 4 tetamu: RM150 setiap malam (dewasa) / – RM75 setiap malam (kanak-kanak berumur 11 tahun ke bawah)

5. Family Suite, Stone Villa

5 Sebab

Dikelilingi oleh taman yang indah dan berdekatan dengan sungai. Stone Villa Family Suite merupakan tempat yang bagus untuk penginapan berkumpulan.

5 Sebab

Penginapan korang disertakan dengan minum petang, makan malam dan sarapan pagi.

Reka Bentuk Bilik

5 Sebab

– Suite 70sqm dengan 4 katil queen
– Termasuk Teh Petang, Makan Malam & Sarapan Pagi
– Min. penghunian: 8 tetamu
– Maks. penghunian: 12 tetamu
– Tilam tambahan disediakan untuk tetamu tambahan
– Bayaran tambahan untuk setiap tetamu tambahan
– selepas 8 tetamu: RM150 setiap malam (dewasa)/RM75 setiap malam (kanak-kanak berumur 11 tahun ke bawah)

Setiap villa yang terdapat di sini mempunyai kelebihan dan keunikan yang tersendiri. So korang tak perlu takut, harga yang di tawarkan di sini sangatlah berpatutan dengan apa yang ada di sini.

5 Sebab

Sure korang akan berpuas hati kalau korang stay di The Watery Villa ni..

5 Sebab

Banyak aktiviti yang boleh korang lakukan di sini. Antaranya ialah berbasikal, memancing, jungle tracking, hill climbing dan melawat ke kebun buah buahan yang terdapat di sekitar villa ni..So, pada yang suka aktiviti lasak sini lah tempat yang sesuai untuk korang menginapan sebab banyak aktiviti yang boleh korang buat kat sini..

5 Sebab

Korang juga boleh relax di kolam air panas di mana di sini korang akan menikmati air panas semula jadi. So inilah serba sedikit yangMin boleh share dengan korang tentang The Watery Villa Bukit Tinggi ni. So, kenapa korang still nak buang masa?? Jom la book hotel idaman korang.

5 Sebab

Lokasi: PT 21564, Bt 7, Jalan Kuala Lumpur Lama, Bukit Tinggi, Bentong

5 Tempat Cantik Yang Korang Tak Tahu Di Malaysia

5 Tempat Cantik Yang Korang Tak Tahu Yang Perlu Lawat Di Malaysia. Tahun 2020 bakal menjelma tidak lama lagi tapi […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *