Amalkan Surah Yusof Ini Kalau Nak Wajah Nampak Cantik

Amalkan Doa Dari Surah Yusof Ini Kalau Nak Wajah Nampak Cantik Berseri & Awet Muda. Wanita dan kecantikan memang cukup sinonim. Dek kerana mahu kelihatan cantik wanita sanggup melakukan apa sahaja termasuk rawatan yang mengubah wajah.

BACA: Inilah Antara 6 Waktu Terbaik Untuk Berdoa

Amalkan Doa Dari Surah Yusof Ini Kalau Nak Wajah Nampak Cantik Berseri & Awet Muda

Ada cara lain yang boleh dilakukan. Salah satunya adalah amalan doa yang boleh diamalkan dalam kehidupan seharian.

Bagi sesiapa yang ingin wajahnya sentiasa nampak cantik dan berseri boleh baca doa berikut:

“Idz Qaala Yuusufu Li Abiihi Yaa Abati Inni Ra Aitu Ahada’ Asyara Kaukabauw Wasy Syamsa Wai Qamara Ra aituhum Lii Sajidin”

(Maksud Surah Yusuf Ayat 4)

(Ingatlah peristiwa) ketika Nabi Yusuf berkata kepada bapanya: “Wahai ayahku! Sesungguhnya aku mimpi melihat sebelas bintang, matahari serta bulan; aku melihat mereka tunduk memberi hormat kepadaku“

Setelah membaca Surah Yusuf, lanjutkan dengan membaca keratan ayat dalam surah Thaahaa ayat 39.

“Wa-alqaytu ‘Alayka Mahabbatan Minnii Walitushna’ ‘Alaa ‘Ainii”

Maksudnya surah Thaahaa ayat 39:

“Dan Aku telah melimpahkan padamu kasih sayang yang datang dariku. Supaya kamu diasuh/dipelihara di bawah pengawasanku.”

Cara amalannya:

*Dibaca 3 kali kemudian sapu ke muka wajah.

*Amalan ini juga sesuai bagi mereka yang berat jodoh.

Ketika membaca ayat ini, jangan membacanya tanpa memisahkan ayat tersebut. Surah Yusuf ayat 4 dibaca sehingga selesai, kemudian berhenti sebentar dan teruskan membaca keratan Surah Thaahaa ayat 39. Jangan disambungkan terus dengan bacaan surah Yusuf tadi.

Gunakan doa penyeri pemanis dan pengasih wajah surah Nabi Yusuf ini dengan niat yang baik terutama untuk isteri yang ingin suaminya menyayanginya lebih lagi.

Setiap kali bertemu atau bersua dengan kekasih/isteri/suami, bacalah kedua ayat ini. Untuk mendapatkan kesan yang baik, hendaklah diamalkan selalu membaca di hadapannya.

Tidak perlu membaca dengan kuat, memadailah dengan hanya membaca di dalam hati. Selain itu agar dikasihi masyarakat, bacalah kedua-dua ayat ini setiap kali lepas solat sebanyak 3 kali.

Sumber: Kashoorga

Ini Perkara Yang Wajib Buat Jika Terlupa Baca Doa Qunut ketika Solat Subuh.

Ini Perkara Yang Wajib Buat Jika Tertinggal Doa Qunut ketika Solat Subuh. Apakah hukum jika imam tertinggal doa qunut Subuh […]

Keistimewaan Baca Surah Al-Kautsar Yang Ramai Tak Tahu!

Manfaat Surah Al-Kautsar Yang Ramai Tak Tahu! Surah ini adalah surah yang paling pendek dalam al-Quran,hanya mengandungi 3 ayat dan […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *