IPU Catat Angka Meningkat Di Kuala Lumpur, Tiga Buah Negeri

IPU Catat Angka Tidak Sihat Di Kuala Lumpur, Putrajaya Dan Dua Buah Negeri Lain. Kita semua tahu, sejak kebelakangan ini masalah jerebu yang serius berlaku di negeri Sarawak. Menurut petikan berita Bernama semalam, jika bacaan indek pencemaran udara memcecah 300, pihak Lembaga Peperiksaan akan menangguhkan peperiksaan kepada tarikh yang sesuai untuk keselamatan para pelajar.

Baca: Polis Siasat ‘Pemergian’ Mejar Mohd Zahir Disebabkan Kecuaia

IPU Tidak Sihat

Bacaan IPU

Masalah jerebu di Semenanjung dikhuatiri semakin serius hari ini, apabila 11 lokasi di beberapa negeri mencatatkan skala bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) tidak sihat, berdasarkan data Indeks Pencemaran Udara Malaysia (APIMS), pagi ini.

Setakat jam 7 pagi tadi, dua lokasi di Kuala Lumpur mencatatkan paras IPU tidak sihat dengan Batu Muda di paras 138, Cheras (130) manakala Putrajaya mencatat IPU di paras 126.

IPU Catat Di seluruh Negeri

Bacaan IPU

Baca: “Saya tertekan… Mereka Kaitkan Video Gigil Dengan Malam Pertama” – Ardell Aryana enggan keluar rumah, dimalukan sekumpulan remaja

Sementara itu di Selangor, Johan Setia mencatat paras IPU di tahap 158, Petaling Jaya (127), Shah Alam (121), Klang (117) & IPU di Banting di paras 123. Bacaan IPU juga semakin meningkat di 2 lokasi di N. Sembilan iaitu Nilai dengan IPU di paras 130 dan Seremban di paras 110.

Di Tangkak, Johor, IPU yang dicatatkan adalah di paras 109, dan IPU di Rompin, Pahang mencatat peningkatan mendadak pagi ini kepada 197 daripada 98 pada jam 9 malam tadi.

Sumber: Siakap Keli

Polis Siasat ‘Pemergian’ Mejar Mohd Zahir Disebabkan Kecuaian

Polis Siasat ‘Pemergian’ Mejar Mohd Zahir Disebabkan Kecuaian. Siasatan terhadap insiden Mejar Mohd Zahir Armaya yang maut terkena tembakan dalam […]

“Saya Tertekan, Masuk Masjid Dan…” – Bekas Gengster Kongsi Kisah bertemu ‘Adam’, Sebelum Peluk Islam!

“Saya Tertekan, Masuk Masjid Dan…” – Bekas Gengster Kongsi Kisah bertemu ‘Adam’, Sebelum Peluk Islam! Seorang bekas ahli kumpulan kongsi […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *