Hikmah Amal Surah At Taubah, Dibaca 7 Kali Lepas Solat Fardhu

Amalkan

Hikmah Amal Surah At Taubah, Dibaca 7 Kali Lepas Solat Fardhu. Surah At Taubah terdiri daripada 129 ayat termasuk golongan surah-surah Madaniyyah. Surah ini dinamakan At Taubah yang bermaksud pengampunan berhubung kata At Taubah berulang kali disebut dalam surah ini.

BACA: Rupanya Boleh Guna Duit KWSP, EPF Untuk Labur Dalam Unit Amanah, Begini Caranya!

Hikmah Amal Surah At Taubah, Dibaca 7 Kali Lepas Solat Fardhu

Hikmah

Melalui perkongsian Fedtri Yahya di akaun Instagramnya, dia berkongsi tentang kelebihan orang yang membaca At Taubah ayat 128-129.

Dikatakan bahawa barangsiapa yang membaca ayat ini sebanyak 7 kali setiap kali selesai solat fardhu, dengan izin Allah – jika dia seorang yang lemah, maka akan menjadi kuat. – jika dia seorang yang hina, maka akan menjadi seorang yang mulia. – jika dia seorang yang kalah, maka akan segera mendapatkan pertolongan.

Jika dia seorang yang berkesempitan, maka akan mendapat kelapangan. – jika dia seorang yang berhutang, maka akan segera dapat membayar. – jika dia seorang yang berada dalam kesusahan, maka akan hilang kesusahannya. – jika dia seorang yang sulit dalam penghidupan, maka akan segera mendapat kelapangan kehidupan.

At Taubah ayat 128-129.

Sumber:Kashoorga

Rupanya Boleh Guna Duit KWSP, EPF Untuk Labur Dalam Unit Amanah, Begini Caranya!

Rupanya Boleh Guna Duit KWSP, EPF Untuk Labur Dalam Unit Amanah, Begini Caranya! Pengurusan kewangan yang baik amat penting untuk […]

Amalkan Ayat Ini Tujuh Kali Sehari Untuk Menjemput Rezeki

Amalkan Ayat Ini Tujuh Kali Sehari Untuk Menjemput Rezeki. Mungkin ada yang salah dalam hidupmu, ada yang kurang yang belum […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *