Hikmah Amal Surah At Taubah, Dibaca 7 Kali Lepas Solat Fardhu

0
16
Amalkan

Hikmah Amal Surah At Taubah, Dibaca 7 Kali Lepas Solat Fardhu. Surah At Taubah terdiri daripada 129 ayat termasuk golongan surah-surah Madaniyyah. Surah ini dinamakan At Taubah yang bermaksud pengampunan berhubung kata At Taubah berulang kali disebut dalam surah ini.

BACA: Rupanya Boleh Guna Duit KWSP, EPF Untuk Labur Dalam Unit Amanah, Begini Caranya!

Hikmah Amal Surah At Taubah, Dibaca 7 Kali Lepas Solat Fardhu

Hikmah

Melalui perkongsian Fedtri Yahya di akaun Instagramnya, dia berkongsi tentang kelebihan orang yang membaca At Taubah ayat 128-129.

Dikatakan bahawa barangsiapa yang membaca ayat ini sebanyak 7 kali setiap kali selesai solat fardhu, dengan izin Allah – jika dia seorang yang lemah, maka akan menjadi kuat. – jika dia seorang yang hina, maka akan menjadi seorang yang mulia. – jika dia seorang yang kalah, maka akan segera mendapatkan pertolongan.

Jika dia seorang yang berkesempitan, maka akan mendapat kelapangan. – jika dia seorang yang berhutang, maka akan segera dapat membayar. – jika dia seorang yang berada dalam kesusahan, maka akan hilang kesusahannya. – jika dia seorang yang sulit dalam penghidupan, maka akan segera mendapat kelapangan kehidupan.

At Taubah ayat 128-129.

Sumber:Kashoorga

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here