Ini Cara Mudah Nak Delete Akaun Facebook, Bila Pemiliknya Telah ‘Pergi’

Ini cara mudah nak nak delete akaun facebook, Bila Pemiliknya Telah ‘Pergi’. Buat waris atau ahli keluarga pemilik facebook yang dah meninggal dunia, tapi tak tahu cara macam mana nak delete akaun facebook arwah, ini cara mudah nak lakukannya.

Cuma pesan Nur Aliah Mohd Nor, “Kalau boleh password facebook kita biar keluarga kita tahu juga ya. Kalau berlaku apa-apa yang tak diingini mereka boleh LogIn facebook kita.”

Ini kelebihan Legacy Contact

Pasti ramai lagi yang tak tahu dekat facebook kita ada 1 fungsi button ni yang dinamakan sebagai ‘Legacy Contact’.

Legacy contact ni bahasa mudahnya kita lantik seorang waris kita untuk handle akaun facebook kita dan orang itu boleh tolong delete akaun facebook tersebut.

Sebenarnya banyak lagi kelebihan dalam Legacy Contact ni. Mak ayah boleh baca kelebihannya pada gambar di atas. Sekarang Lia cuma nak kongsikan dulu step untuk sampai ke bahagian Legacy Contact ini.

Ikut Step Dekat Gambar Di Bawah

1. Step 1

2. Step 2

3. Step 3

4. Step 4

Korang dah faham kan cara nak delete akaun facebook, bila pemiliknya sudah meninggal dunia. Tak perlu dah letak nama ‘Allahyarham’ atau ‘Arwah’ pada akaun facebook pemilik itu.

Sumber/Foto : Nur Aliah Mohd Nor Via Mingguan Wanita

Kongsikan artikel ini.
  • 10.5K
  •  
  •  
  •  

Wajah Kusam Akan Jadi Berseri Kalau Ibu Rajin Pakai Masker Homemade Ni!

Wajah Kusam Akan Jadi Berseri Kalau Ibu Rajin Pakai Masker Homemade Ni! Penjagaan kulit wajah yang berterusan akan dapat memastikan […]

5 Tips Penggunaan Penghawa Dingin Secara Bijak Oleh TNB

5 Tips Penggunaan Penghawa Dingin Secara Bijak Oleh TNB. TNB Kongsi 5 Tips Penggunaan Penghawa Dingin Secara Bijak | Tenaga […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *