Ketahui 5 Tanda Dalam Islam Yang Dia Adalah Jodoh Kita

Ketahui 5 Tanda Dalam Islam Yang Dia Adalah Jodoh Kita. Mungkin itu antara kata-kata yang biasa kedengaran bagi mereka yang masih bujang.

Baca:Perempuan, Inilah 5 Tanda Yang Lelaki Dah Mula Jatuh Cinta Pada Anda! Jangan Tunggu Lagi..

Lebih-lebih, apabila usianya sudah menjangkau 30-an. Sudah pasti hal tersebut sedikit menggusarkan hatinya bahkan ada juga yang berasa rimas dengan persoalan yang sama setiap kali bertemu rakan, saudara mara atau sesiapa saja. Mengapa ada wanita yang sukar mendapat jodoh?

1 – Ketahui 5 Tidak Fokus Dan Tiada Kesungguhan

Bagaimana mahu mendapat jodoh jika tidak bersungguh-sungguh? Mulut saja kata mahu jodoh, tetapi banyak alasan. Maksudnya, di sini fokus itu ada di tempat lain tapi bukan untuk mencari jodoh.

2 – Belum Bersedia Untuk Bercinta

Bagaimana hendak berjodoh, jika diri sendiri belum bersedia untuk memiliki dan dimiliki serta berkasih sayang?

3 – Kriteria Yang Sangat Ketat

Meletakkan kriteria calon suami yang terlampau ketat seperti selebriti dan sebagainya. Mahu yang sempurna dari hujung rambut hingga hujung kaki memang tidak akan bertemu.

4 – Keladak Hati

Apabila hati kotor dan masih banyak kebencian dalam hati, maka rezeki jodoh juga akan turut menjauh.

5 – Banyak Meminta Dari Memberi

Jika kita asyik meminta bantuan dari orang, terkadang tanpa sedar pintu rezeki kita tertutup. Jodoh juga merupakan salah satu pintu rezeki.

Sumber: Apakes.com

Jika Ada Tanda Ini, Anda Mungkin Telah Terkena Sihir Pemisah

Jika Ada Tanda-Tanda Ini, Anda Mungkin Telah Terkena Sihir Pemisah. Sihir pemisah (sihir tafriq) atau dipanggil sihir pelalau penghalang jodoh […]

Wanita Tanpa Mekap Lebih Disukai Oleh Lelaki. Betul Ke?

Wanita Tanpa Mekap Lebih Disukai Oleh Lelaki. Mungkin ramai sudah tahu yang kebanyakan lelaki sememangnya suka melihat wanita tanpa mekap. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *