Terpisah sejak kecil, gadis berjaya jumpa kakak di Twitter

Terpisah sejak kecil, gadis berjaya jumpa kakak guna kuasa viral di Twitter. Hubungan adik-beradik merupakan satu pertalian yang tidak boleh diputuskan sama sekali. Berkongsi darah dan rupa paras yang hampir serupa, sudah tentu adik-beradik adalah saudara yang paling rapat kerana lahir dari rahim ibu yang sama.

Namun begitu, tidak semua adik-beradik berpeluang untuk tinggal bersama sehingga dewasa. Atas beberapa faktor, perpisahan terpaksa juga berlaku dan masing-masing membawa haluan sendiri.

Gunakan kuasa viral

 

Menerusi satu perkongsian di Twitter, seorang gadis telah memuat naik satu posting di Twitter dengan mencari adik-beradik kandungnya yang terpisah sejak kecil lagi. Dia juga sempat menyertakan wajah mereka sekeluarga ketika kecil sebagai rujukan.

Cari adik-beradik yang terpisah

Dia juga turut memberitahu nama adik-beradiknya bagi membantu memudahkan dia mengesan saudara kandungnya itu.

Usaha membuahkan hasil

 

Mereka juga telah membuat kumpulan WhatApps sesama mereka bagi memudahkan hubungan yang terpisah kembali terjalin semula.

Jaga-Jaga, Ramai Tak Tahu Boleh Kena Denda Jika Muatan Dibawa Kenderaan Jatuh Atas Jalan

Jaga-Jaga, Ramai Tak Tahu Boleh Kena Denda Jika Muatan Dibawa Kenderaan Jatuh Atas Jalan.¬†Kegagalan menutup muatan kenderaan seperti lori dan […]

‘Tak Sempat Elak’ – Empat motosikal ‘Melambong’ Tular di media sosial

Video empat penunggang motosikal ‘melambung’ tular di media sosial.¬†Video memaparkan empat penunggang motosikal melambung akibat merempuh sebuah kenderaan tular di […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *